Uw gids voor aflibercept-RVO

Alt tag
Alt tag

Uw gids voor aflibercept-RVO

Wat is RVO?

RVO is een aandoening die uw zicht vermindert door de bloedtoevoer en -afvoer van uw netvlies (achter- en binnenin uw oog) te blokkeren.

 

Het netvlies is de plek waar alle beelden die u ziet worden opgevangen en vastgelegd, net zoals op de film in een camera.

 

Er bestaan twee typen RVO: CRVO (retinale veneuze stamocclusie) en BRVO (retinale veneuze takocclusie). Bij patiënten met CRVO treedt een afsluiting op in het hoofdbloedvat dat bloed uit het netvlies afvoert. Bij patiënten met BRVO zijn één of meer vertakkingen van het hoofdbloedvat geblokkeerd.

 

Zowel bij CRVO als bij BRVO voorkomt de blokkade dat bloed in en uit (een deel van) het netvlies kan vloeien. Er kan vloeistof gaan lekken, waardoor zwelling ontstaat. De macula is het deel van het netvlies dat verantwoordelijk is voor het centrale gezichtsveld en scherpzien. Wanneer de macula opzwelt met vocht, wordt het centrum van het gezichtsveld wazig. In de loop van de tijd kan de zwelling littekens veroorzaken die het netvlies beschadigen. Net als krassen op een foto maken deze littekens het moeilijker voor u om alles te zien dat u zou moeten zien. RVO kan uw zicht verminderen en uiteindelijk leiden tot blindheid en een pijnlijk oog.

 

wat is rvo

 

Bijsluiter aflibercept (injectieflacon) - SmPC aflibercept (injectieflacon)
Bijsluiter aflibercept (voorgevulde spuit) - SmPC aflibercept (voorgevulde spuit)

MA-M_AFL-NL-0093-1
Laatst bijgewerkt: 15 juni 2018