Uw gids voor aflibercept-LMD

Alt tag
Alt tag

Uw gids voor aflibercept-LMD

Wat is natte LMD?

Natte leeftijdsgebonden maculadegeneratie is een pijnloze aandoening die schade toebrengt aan uw gezichtsvermogen doordat zwakke bloedvaten in het netvlies groeien.
 

De retina, of netvlies, bevindt zich aan de achterkant van uw oog en is de plaats waar alle beelden die u ziet worden opgenomen – het is als de film in een camera. Deze nieuwe bloedvaten zijn zo zwak dat zij lekken. De lekkages veroorzaken littekens die het netvlies beschadigen. Net als krassen op een foto maken deze littekens het moeilijker voor u om alles goed te kunnen zien.

 

wat-is-natte-lmd

 

Het kan zijn dat u het niet merkt wanneer natte LMD uw gezichtsvermogen begint aan te tasten.
 

Vroege symptomen zijn een vervormd zicht, zoals het zien van rechte lijnen als golvende lijnen, blinde vlekken of andere veranderingen in uw zicht.

Als natte LMD erger wordt, kan het een blinde vlek in het midden van uw zichtveld vormen en uiteindelijk leiden tot ernstig verlies van uw gezichtsvermogen.

 

normal-sight-lmd

 

Natte LMD is een lange termijn aandoening en u zult hoogstwaarschijnlijk blijvende medicatie zoals aflibercept nodig hebben om het te behandelen. Het is belangrijk om de behandeling vol te houden, want natte LMD kan zich snel uitbreiden. Het verlies van gezichtsvermogen die het veroorzaakt kan u ervan weerhouden om alledaagse dingen te doen. Denkt u aan autorijden, naar het park of winkelcentrum wandelen, het doen van het huishouden, lezen of gewoon televisie kijken.

Bijsluiter aflibercept (injectieflacon) - SmPC aflibercept (injectieflacon)
Bijsluiter aflibercept (voorgevulde spuit) - SmPC aflibercept (voorgevulde spuit)

 

MA-M_AFL-NL-0092-1
Laatst bijgewerkt: 15 juni 2018